Jokioisilla open-kisa 11.9.2021

Tervetuloa Jokioinen Open 2021 kilpailuun!

 

Yleistiedot:

Kilpailu pelataan lauantaina 11.9 Jokioisten Frisbeegolfradalla.

Kilpailu on tarkoitettu pelaajille, jotka eivät omista PDGA-kilpailulisenssiä. Mikäli kilpailu ei kuitenkaan tule täyteen, lisätään rekisteröitymisen loppuvaiheessa, 1.9, sarja PDGA-pelaajille.

Kilpailussa heitetään kaksi kierrosta normaalia Jokioisten 18-väyläistä rataa.

Kilpailun TD:nä toimii Aapo Karhi. Mikäli kilpailun aikana tulee kysyttävää pelaamiseen liittyen, voi ja pitää TD:lle soittaa. Numero 0405402299.

Kilpailussa noudatetaan PDGA:n sääntöjä. Ihan tämän sivun alareunassa vielä yleisimmät säännöt listattuna.

Kilpailukeskus sijaitsee Jokioisten urheilukentän huoltorakennuksessa.

 

Kilpailuun ilmottautuminen:

Kilpailuun ilmottautuminen aukeaa Metrixissä 15.8 klo 18.

Ilmottautuessasi valitse sarja, missä pelaat.

1.9 aukeaa ilmottautuminen lisenssin omaaville pelaajille, mikäli kilpailu ei ole täynnä.

 

Osallistumismaksu:

Osallistumismaksu on 5€. Se maksetaan paikanpäällä käteisellä.

Lisäksi koko kilpailun ajan voimassa olevaan holaripottiin voi osallistua maksamalla 1€ enemmän maksun yhteydessä.

​​​​

Aikataulu:

8.45-9.20: Ilmottautuminen/kilpailumaksun suorittaminen  kilpailukeskuksella.

9.30: Pelaajakokous. Muistakaa turvavälit!

10.00: Ensimmäinen kierros alkaa. Käytetään yhteislähtöä eli kaikki pelaajat lähtevät samaan aikaan, mutta eri väyliltä.

Kierrosten välissä on ruokatauko. Tauko alkaa, kun ensimmäinen kierros on saatu pelattua. Tauon kesto on reilu tunti. Tauko alkaa, kun viimeinen ryhmä on saapunut kierrokselta takaisin huoltokopille.

13.30-14: Toinen kierros alkaa arviolta klo. Tarkempi aikataulu julkaistaan Metrixissä heti, kun ensimmäinen kierros on saatu pelattua.

 

Palkinnot:

Joka sarjan top3 palkitaan muistopalkinnoin.

Lisäksi sarjojen voittajille lahjakortti

 

Säännöt:

  1. Annetaan jokaiselle mahdollisuus keskittyä omaan heittovuoroon olemalla hiljaa ja turhia liikkeitä välttäen.
  2. Heittue etenee samassa linjassa siten, että aina kauimpana korista oleva heittää ensimmäisenä, eikä kukaan muu ole korilinjassa hänen edellään. Näin vältytään turhilta vaaratilanteilta ja annetaan myös rauha vuorossa olevalle. Poikkeuksena tilanne, jossa pelaaja voi turvallisesti nopeuttaa heittueen etenemistä heittämällä ensin.
  3. Kiekon hukkuessa, jokainen heittueesta on velvollinen auttamaan kiekon etsimisessä. Kiekko etsitään maksimissaan 3 minuuttia siitä, kun kaikki ovat mukana etsinnässä. On erittäin tärkeää, että jokainen tarkkailee mihin kiekot päätyy, jotta säästämme aikaa. Mikäli heität heiton, joka päätyy paikkaan missä on korkea riski hukata kiekko, kannattaa suorittaa ”varaheitto”. Tällä tavalla säästetään aikaa, jos kiekkoa ei löydy ja pelaaja pääsee jatkamaan varaheitosta, josta luonnollisesti seuraa rangaistusheitto väylän tulokseen.
  4. Jokaisella pelaajalla on 30 sekuntia aikaa suorittaa oma heittovuoronsa. Aikaa ei kenenkään tarvitse kellottaa, mutta tälläinen määre on hyvä pitää mielessä, jotta peli olisi mahdollisimman sujuvaa.
  5. Epäkohtiin heittopaikan merkkauksessa ja jalan asettelussa kiinnittää paljon huomiota, eikä se mikään katastrofi olekaan, kun puhutaan uusista pelaajista saati tavallisista höntsäkierroksista. Kuitenkin viikkokilpailuissa tulisi pelata sääntöjen mukaan, eikä kannatakkaan harmistua jos joku yrittää neuvoa oikeaa tapaa toimia. Etenkin viikkokilpailut on erinomainen paikka opastaa tämän kaltaisissa virheissä, eikä niistä ole syytä rangaista heti kättelyssä. Tarkoitus on merkata oma jatkoheittopaikka siihen tarkoitetulla merkkauskiekolla tai jatkaa suoraan sen kiekon takaa mikä on edellisellä heitolla heitetty. Merkkaus tapahtuu siten, että merkkauskiekko asetetaan kiekon eteen korin suuntaan tai jos väylällä on vielä mando suorittamatta merkkaus asetetaan kohti mandoa. Heittoa suorittaessa jalan tulisi olla merkatun paikan takana noin pystyssä olevan A4-kokoisen paperin kokoisella alueella siten, että tukijalka on kiekon takana suhteessa koria tai mandoa kohti ja niin ettei pelaaja ylitä merkattua paikkaa. Mando on väylällä aina ensimmäinen ”väylämaali”, joka on oleellinen ja usein epätiedossa olevan sääntö. Heittoa suorittaessa heittopaikkaa ei saa ylittää ennen kuin kiekko on irronnut kädestä.
  6. Kilpailun aikana heitetään vain kilpailukierrokseen kuuluvat heitot, ei muita ylimääräisiä heittoja. Toiset heitot ja kavereille heittelyt jätetään harjoituskierroksille. On mahdollista ilmoittaa heittuekavereille pelaavansa uuden heiton samasta paikasta, mikäli heitto on päätynyt paikkaan, josta pelaaminen voi olla hankalaa, mutta siitä seuraa aina yksi rangaistusheitto väylän tulokseen.
Kirjoittanut /span>