Hunnari DGP

Forssasta löytyy nyt myös vaativaan makuun Hunnari DGP. Rata sijaitsee Mäkilammin uimarannan läheisyydessä osoitteessa Eliaksentie, Forssa.
Rata on vaativa. Samalla alueella on myös ulkoliikunta-alue, joten varo muita alueella liikkuvia. Radalla omat FB-sivut. Rata on ilmainen kaikille käyttäjille.

Luokitus AA1

TULOSKORTTI

RATAKARTTA

 

RATA KARTALLA

 

VÄYLÄKUVAUKSET

Väylä 1.

Tervetuloa Hunnarille! Ensimäinen väylä ei kerro lopuista väylistä vielä mitään. Loivaan ylämäkeen nouseva 75m pitkä väylä jossa on tilaa heittää kumminkin puolin. Korkeuseroa tiipaikan ja korin välillä on +5.3 m, joka ei nyt Hunnarin mittapuussa ole mitään.
Par 3
75m
+5.3m

Väylä 2.

Nyt Hunnari alkaa näyttämään luonteensa! Loivasti oikealle kaartuva 86m pitkä väylä, jolla ei ole liikaa tilaa. Tiiltä korille pudotusta on noin 8m. Tosin jos jäät väylän puihin, saattaa seuraava heitto olla melkoiseen ylämäkeen. Väylällä myös mando oikealla. Tämän mandon tarkoitus on estää pelajaa pelaamasta väylää liikuntapolun päältä. Radan poikki kulkee myös polku, jolla on melko runsaasti muita käyttäjiä, joten spotterin käyttö suositeltavaa. Polku on montun pohjalla, joten se ei näy tiille.
Mando pelataan normaalilla mandosäännöllä. Mikäli mando kierretään väärältä puolelta, uusi heitto ja +1.
Par 3
86 m
-8 m

Väylä 3.

Melko jyrkästi oikealle kaartuva väylä, joka heitetään taas syvän montun yli. Tiin ja korin korkeusero on vain puoli metriä. Kori näkyy tiille kun katsoo tarpeeksi oikealle. Väylä on keskivaiheeltaan melko tiukka ja puuosuman jälkeen luultavasti löydät kiekon montun pohjalta, josta on kova nousu taasen korille. Tiiltä katsottuna suoraan vastarinteessä on siirtymäreitti väylän 14. korilta väylän 15. tiille, joten varmista ettei polulla ole kulkijoita.
Par 3
97 m
-0.5 m

Väylä 4.

Lopultakin oikeakätiselle hysseväylä. Tii on rakennettu lavan päälle, jonka alle on tuotu noin 2000 kg kiviä. Oikeakätiselle pitkä loiva hyzer-rystyheitto antaa parhaimman lopputuloksen avausheittoon. Kori ei tiille näy, mutta kyllä se siellä on. Puu-osumia tulee tälläkin väylällä välttää. Mikäli sellainen tulee ja kiekko ottaa lentolinjan alamäkeen oikealle, saattaa se löytyä väylältä 9. Jos näin käy muista kova ”Fore”-huuto. Yritä varmistaa ettei väylällä ole muita pelaajia!
Par 3
98 m
-9 m

Väylä 5.

Yksi hienoimmista väylistä Hunnarilla. Tiiltä pudotusta korille reilu 9m mutta, mutta…
Väylä putoaa tiiltä noin 25m syvään monttuun ja sen pohjalta korille on nousua noin 20m. Väylän pohjalta saattaa keväisin löytyä myös jonkun verran vettä. Tämä siis kaikki 160m matkalla. Tärkeintä on kuitenkin välttää heittoa, jonka seurauksena kiekko ajautuu tiiltä katsotuna väylän vasenmalla reunalla sijaitsevaan ”mörrimetsään”! Kori ei tiiltä näy eikä tahdo edes näkyä vastarinteen päältä, mutta siellä se on. Korin ympäristössä on tilaa, mutta älä kuitenkaan heitä lähestymistä pitkäksi, sillä korin takanakin on tiheää puustoa.
Par 4
160 m
-9.4 m

Väylä 6.

Yksi lyhyimmistä väylistä ja mitään monttuakaan väylällä ei ole. Mutta jottei homma olisi liian helppoa, niin tii on pienessä montussa ja suoraan tiin edessä on ”bogikivi”. Väylä on suora, mutta melko ahdas. Lisämauseen antaa korin sijoitus kolmen ison kiven keskelle. Heti väylän alussa kulkee myös ulkoilureitti, joten varmista ettei siellä ole kulkijoita tai esimerkiksi marjastajia.
Par 3
62 m
-0.2 m

Väylä 7.

Aluksi loivasti oikealle kaartuva, harjun reunaa kulkeva väylä, jolla on suhteellisen paljon tilaa heittää. Rinne laskee tiiltä katsottuna vasemalle. Puu-osumista vasemalle lähtevät kiekot saattaa löytyä jopa alueella sijaitsevasta Mäkilammista. Myös tällä väylällä on syksyisin paljon marjastajia, joten varovaisuutta.
Par 4
145 m
+4.2 m

Väylä 8.

Lyhyt 61 m pitkä väylä heitetään taas montun yli ja kori on reilu 5 m tiin yläpuolella. Loivasti oikealle kaartuva, tarkka heitto mahdollistaa hyvinkin tämän väylän pelaamisen birdieen. Korin ympärillä olevat katajat saattavat kuitenkin romuttaa tämän unelman. Loistava väylä myös kunnon puttiralliin.
Par 3
61 m
+5.4 m

Väylä 9.

Taas yksi hienoimmista väylistä, mutta ei tämäkään helppo ole. 158m pitkä väylä, joka laskee loivasti korille. Väylä kulkee kurun pohjaa ja tilaa on suhteelisen hyvin. Vältä kuitenkin joutumasta väylän vasemalle puolelle “mörriin”. ”Fore” huudon kuultuasi suojaa pääsi. Kiekkoa on tulossa rinteestä oikealta, väylältä 4. Tällä väylällä saattaa olla myös muita kulkijoita, joten ennen heittoa varmista että väylä on tyhjä!
Par 3
158 m
-8.4 m

Väylä 10.

Hunnarin lyhin väylä heitetään tiukkaan ylämäkeen. Nousua korille on 9,5m ja väylä kaartuu suht tiukasti mutta tasaisesti oikealle. Tilaa puiden välissä ei liiaksi ole mutta hyvällä heitolla yksi hyvä väylä saada miinusta tuloskorttiin. Jos heitto ei lähdekkään kaartumaan oikealle vaan nousee suoraan ylös, kiekko voi löytyä 3 väylän tiiltä tai puu-osuman seurauksena, mäen alta 9-väylän korilta. Muistetaan taas ”Fore” huuto.
Par 3
56 m
+9.5 m

Väylä 11.

Nyt on tilaa vähän enenmmän… Rinteen yläpäässä kulkeva väylä jossa hyvä suora avausheitto saattaa liidättää kiekon korille. Väylällä kuitenkin muutamia isoja puita. Huonon puu-osuman seurauksena saattaa kiekko päätyä kauas vasemmalle alas rinteeseen. Oikealla puolella väylää on suht tiheää pienempää puustoa.
Par 3
87 m
-4.2 m

Väylä 12.

Nyt on tilaa pitkälle avaukselle. Muutamia isompia puita kuitenkin väylällä on. Kori ei tahdo näkyä tiille mutta jos tiiltä siirtyy hivenen oikealla kori näkyy vastarinteessä ison kuusen takana. Montun pohjalla oikealla on suo. Kori on rinteessä ja tästä syystä ikävät rollerit ovat hyvinkin mahdollisia. Katso tarkkaan minne avaus laskeutuu ja ota joku hyvä kiintopiste radalta. Alhaalla väylällä kaikki näyttää toiselta miltä tiillä näytti. Myös tuuli on tuttu juttu tällä puolella harjua.
Par 3
124 m
+2.5 m

Väylä 13.

Taasen on hyvin tilaa. Nyt on tiiltä melkoinen nousu korille. Kori on korkean pyöreistä kivistä koostuvan mäen päällä. Maasto putoaa jyrkästi joka suuntaan korilta. Oiva paikka harjoitella puttaamista ja niitä putteja saattaa tulla tällä väylällä yllättävän monta. Tässä maastossa kannattaa liikua varoen. Mikäli avaus karkaa vasemalle pitää huutaa taasen ”Fore” -huuto sillä seuraava väylä on heti kumpareen takana.

Väylä 14.

Harvinaisen ”tasainen” väylä. Pitkä suora liidätys ja kori on oikealla kuusien takana. Jos avaus lähtee vasemmalle muista kova ”Fore” huuto sillä luultavasti se on matkalla väylälle 13.
Par 3
101 m
-2.2 m

Väylä 15.

Matkaa korille ei ole kuin 61 metriä mutta nousua on hulppeat 16 metriä. Tilaa heittää väylällä kyllä on. Korin ja alamäen väliin on asennettu tukki-”aita” joka estää onnistuneiden heittojen ”rollaamisen” takaisin alas.
Par 3
61m
+ 16m

Väylä 16.

Järisyttävän komee väylä! Nyt mittaa korille on vaivaiset 216 metriä ja pudotusta tiiltä korille vaatimattomasti 33 metriä. Kumminkin puolen väylää on melkoinen mörrimetsä. Suosittelen pysymään väylällä! Mäen alla on OB-alue johon varsinkin keväisin muodostuu pieni lampi. Lammen takana pieni töyräs jonka takana syvä oja. Jos näyttää siltä että avaus kaartaa mäen alla vasemmalle metsään on taas syytä huuta ”Fore”, kiekkosi on matkalla väylälle 18. Suosittelen maltillisia heittoja.
par 4
216m
– 33m

Väylä 17.

Kun kerran tultiin alas niin kiivetäämpä takaisin ylös. Tilaa väylällä on, mutta pysy sillä. 148 metriä ylös ja nousua on 34 metriä. Ylhäällä odottaa kori jonka ympäristö on kuin luotu puttiralliin. Lähestymiset kannattaa jättää mielummin lyhyeksi sillä noin 8 metriä korin takana alkaa sellainen pudotus jonne et todellakaan halua joutua.
par 4
148 m
+34 m

Väylä 18.

Lyhyt neppiväylä alamäkeen… Kuulostaa helpolta. Nyt vaaditaan tarkkaa heittoa puutunneliin. Alhaalla on kori joka on pienen nyppylän päällä. Puttiralli alkakoon. Väylällä on mando joka pelataan oikealta puolelta.
Mando pelataan normaalilla mandosäännöllä. Mikäli mando kierretään väärältä puolelta, uusi heitto ja +1.
par 3
76 m
-12 m